"η Πλατάνα"

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

 
Γλώσσα, 21η Φεβρουαρίου 2018
 
Το Δεκέμβριο του 2010, το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού και εξωραϊστικού Συλλόγου Γλώσσας, αποφάσισε την έκδοση εφημερίδας με σκοπό την ενημέρωση των δράσεων  του και την προβολή των παραδόσεων του χωριού μας. Στην πρώτη έκδοση απαντήθηκε το ερώτημα «Γιατί μια εφημερίδα;» και την απάντηση σας την μεταφέρουμε αυτούσια όπως διατυπώθηκε από τον τότε πρόεδρο του Συλλόγου κ. Κων/νο Ιω. Μπάλλα
 
 «Γιατί μια εφημερίδα;»  (Δεκέμβριος 2010)
« Η εφημερίδα αυτή απευθύνεται στα μέλη αλλά και στους φίλους του Συλλόγου, προκειμένου να τους ενημερώσει για τις δράσεις μας, τα μελλοντικά μας σχέδια αλλά και να καταγράψει τους μύθους, θρύλους και παραδόσεις του χωριού μας, καθώς και την ιστορία του.
Ως Πολιτιστικός Σύλλογος έχουμε υποχρέωση να αφήσουμε μια πολιτιστική παρακαταθήκη για τα παιδιά μας καταγράφοντας την ιστορία, τους μύθους και τα λαογραφικά στοιχεία που κάνουν το χωριό μας ξεχωριστό. Να γίνει η  «εφημερίς Πλατάνα» η παρακαταθήκη πάνω στην οποία οι μελλοντικές γενιές θα χτίσουν το πολιτιστικό τους υπόβαθρο και θα συνεχίσουν την παράδοση.
Στόχος μας, είναι η «εφημερίς Πλατάνα» να φέρει τα μέλη πιο κοντά στο Σύλλογο, να γίνει ένας μηχανισμός ανταλλαγής απόψεων καθώς και να γεννήσει νέες ιδέες μέσα από τη συνεργασία και τη συμμετοχή.
Η επιλογή της θεματολογίας για την πρώτη μας εφημερίδα, υπήρξε επίπονη και ιδιαίτερα δύσκολη, η συνεργασία όμως με τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου μέσα από μια ιδιαίτερη δημιουργική διαδικασία έφερε στα χέρια σας το πρώτο τεύχος.
Φιλοδοξούμε με τη στήριξη των μελών αλλά και όλων των Γλωσσωτών να συνεχιστεί αυτό το δύσκολο έργο και η εφημερίδα μας να εκδίδεται κάθε τετράμηνο.»
 
 Το νεοεκλεγέν Διοικητικό Συμβούλιο (θητείας 2018-2019) θεωρώντας πως « ό,τι αρχίζει με πολύ μεράκι και δουλειά πρέπει να συνεχίζεται »,αποφάσισε την επανέκδοση της «Εφημερίς η Πλατάνα» 
 
 
Δ.Σ.
Σπυριδούλα Καρβέλη, Πρόεδρος
Νικόλαος Αρκομάνης, Αντιπρόεδρος
Βιργινία Σιδέρη, Ειδικός Γραμματέας
Ιωάννα Ουρανίτσα, Ταμίας
Δημήτριος Βαφίνης, Μέλος
 
Ενισχύστε την εφημερίδα του χωριού μας συμμετέχοντας με κείμενά σας και προτάσεις.
 
                                                                                                                         
 
                                                                                                                             Παλαιότερα τεύχη